Termo staklo

Termo staklo

Proizvodimo sve vrste termoizolacionih stakala koja se koriste za ustakljivanje stolarije i bravarije kao i za klasične, polustrukturalne i strukturalne fasade. Na našoj savremenoj automatskoj liniji za proizvodnju izostakla, prema zahtjevu naručioca, proizvodimo sve vrste dvoslojnih i troslojnih izolacionih stakala, raznih dimenzija i debljina, a u kombinacijama sa transparentnim, reflektujućim (zaštita od sunca), multifunkcionalnim (zaštita od sunca i gubitka energije), laminiranim, peskarenim, ornament, žičanim i drugim staklima.



IZO staklo

IZO staklo, skraćeno od “isolacijsko staklo”, je poseban način slaganja staklenih ploča u jedan stakleni element tako da mu se dramatično povećaju izolacijska svojstva.

Posjedujemo vlastitu proizvodnju IZO stakla različitih specifikacija, uključujući i specijalna multispektralna IZO stakla punjena plinom sa selektivnim propuštanjem vidljivog djela spektra, toplinskog te UV zračenja za primjenu na pasivnim kućama.

Izo staklo dvoslojno standard Ug 2,7
Izo staklo dvoslojno sastavljeno je od dvije ili više staklenih ploča koje su na rubu međusobno povezane (razmak 6, 9, 12, 16, 18, 20 i 24 mm mm). Veza omogućava besprijekorno i dugotrajno brtvljenje, a međuprostor je ispunjen suhim zrakom ili plinom.Razmak između staklenih ploča osiguran je aluminijskim držačima ili TGI distancerima TERMIX sa termičkim mostom  koji doprinose boljij izolaciji i manjoj vrijednosti koeficijenta prolza topline prozora i stakla. Distanceri su  ispunjeni sredstvima za sušenje. Izo staklo se može proizvoditi u kombinaciji sa kaljenim ili slojevitim staklom. Kad se u međuprostor postave ukrasni profili dobiva se dekorativno izolacijsko staklo. 

Osobine izo stakla standard Ug 2,7:
 smanjuje toplinsku razmjenu između dva prostora
smanjuju se troškovi ugradnje uređaja za klimatizaciju i grijanje
manji je utrošak energije
nema propuha i pojave kondenzata pa se mogu koristitiveće staklene površine za zadanu sobnu temperaturubez povećanja troškova energije


Izo staklo troslojno 
Izo staklo troslojno sastavljeno je od tri ili više staklenih ploča koje su na rubu međusobno povezane (razmak 6, 9, 12, 16, 18,  mm). Veza omogućava besprijekorno i dugotrajno brtvljenje, a međuprostor je ispunjen suhim zrakom ili plinom. Razmak između staklenih ploča osiguran je aluminijskim držačima ili TGI distancerima TERMIX sa termičkim mostom  koji doprinose boljij izolaciji i manjoj vrijednosti koeficijenta prolza topline prozora i stakla. Distanceri su  ispunjeni sredstvima za sušenje. Izo staklo se može proizvoditi u kombinaciji sa kaljenim ili slojevitim staklom. Kad se u međuprostor postave ukrasni profili dobiva se dekorativno izolacijsko staklo.

Izo staklo Low-e energy dvoslojno  Ug 1,1
Izo staklo Low-e ja staklo sa povećanom toplinskom izolacijom dvoslojno sastavljeno je od dvije ili troslojno, više vrsta staklenih ploča , float staklo i low-e energy staklo sa premazom za sprječavanje prolaza topline iznutra prema van iz prostora koji se zagrijava. Low-e energy staklo se proizvodi u dvije vrste sa koeficijentom prolaza topline 1,1 i 1,0 uz uvjet da je međuprostor između dva stakla punjeno plinom Argon. Ako je međuprostor ispunjen suhim zrakom Ug vrijednost izo stakla je 1,3 Staklene ploče  su na rubu međusobno povezane (razmak 6, 9, 12, 16, 18, 20 i 24 mm mm). Veza omogućava besprijekorno i dugotrajno brtvljenje, a međuprostor je ispunjen suhim zrakom ili plinom. Razmak između staklenih ploča osiguran je aluminijskim držačima ili TGI distancerima TERMIX sa termičkim mostom  koji doprinose boljij izolaciji i manjoj vrijednosti koeficijenta prolza topline prozora i stakla. Distanceri su  ispunjeni sredstvima za sušenje.